Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Concept

Premijerno predstavljeni Alfa Romeo 4C Concept na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi po svojim performansama, čuvenom italijanskom dizajnu i tehničkoj superiornosti postavlja nove standarde u kategoriji kompaktnih sportskih vozila.

Alfa 4C kupe dvosed sa pogonom na zadnjim točkovima i motorom u sredini može se pohvaliti velikom agilnošću. Rastojanje od 2,4 metra između točkova i dužina automobila od četiri metra iznose dimenzije ovog „super automobila“ čijem sportskom duhu doprinosi i prefinjena spoljašnja linija koja je primenjena i u enterijeru.

Novi Alfa Romeo 4C Concept koristi tehnologiju i materijale koji potiču od modela 8C Competizione: ugljenik, aluminijum i pogon na zadnjim točkovima. 1750 turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem omogućava razvijanje maksimalne brzine od preko 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km za manje od pet sekundi. Uz novi “Alfa TCT” menjač sa dvostrukim kvačilom prisutan je i Alfa DNA dinamički kontrolni selektor.

Ovaj automobil teži ispod 850 kg jer je karoserija potpuno izgrađena od ugljenika, dok je u izradi zadnjeg rama i kutije menjača korišćen aluminijum. Time je obezbeđena optimizacija centra gravitacije vozila što mu daje veću pokretljivosti i omogućava vožnju i na najzahtevnijim putevima.

Ovaj model naći će se u prodaji u drugoj polovini 2012. godine.