Novosti

AMSS na ARC godišnjoj konferenciji

ARC tim AMSS prisustvovao je godišnjoj ARC konferenciji, koja je krajem oktobra održana u glavnom gradu Letonije, Rigi, uz prisustvo 160 delegata iz svih evropskih auto moto klubova.

U Rigi je održana Skupština SMARC sistema pružanja pomoći članovima AMSS u inostranstvu, odnosno inostranim članovima u našoj zemlji, a sve u sistemu ARC Europe sistema putne pomoći. U okviru Workshopa svi klubovi u SMARC sistemu prezentovali su konkretne probleme sa kojima se suočavaju prilikom pružanja usluga korisnicima, a održane su i prezentacije FIAT-a, Citroena i Aston Martina, fabrike koja je u pregovorima sa ARC-om na Panevropskom nivou. Veoma korisne bile su i radionice koje su držali Jeff Verstraeten, direktor finansija i osiguranja ARC Europe i Ronald Verel, direktor marketinga i prodaje ARC Europe u kojima su se klubovi upoznali sa promenom načina slanja i upload-ovanja izveštaja i novim tenderima za sledeću godinu.

Bila je ovo prilika da se predstavnici AMS Srbije upoznaju i sa B-call i E-call sistemom koji će biti instalirani u vozilima i koji će vlasnicima omogućiti da, u slučaju potrebe, ostvare brzu komunikaciju sa Alarm centrima. Praktično, to je uređaj sa 2 dugmeta – jedno aktivira sam vozač (Bussiness ili B call), a drugo se aktivira samo prilikom određene sile koja dejstvuje na vozilo (to je Emergency ili E-call). B i E call su predviđeni da rade preko softvera i GPS sistema koji trenutno omogućavaju da opearteri u Alarm centru dobiju GPS poziciju, marku i tip vozila kao i ostale neophodne podatke.

Na konferenciji u Rigi bilo je inicijalnih razgovora i o sistemu pružanja mdicinske pomoći, Medical assistance, kao izuzetno značajnih kontakata sa kolegama iz stranih automobilskih klubova, kao i sa čelnim ljudima ARC-a i SMARC-a, koji su rad AMSS ocenili kao izuzetno profesionalan i kvalitetan u skladu sa visokim evropskim standardima i titulom najboljeg ARC provajdera koju je AMSS osvojio za 2009. godinu.